שמיעה בגיל המבוגר- מאבחון ועד שיקום נאות
במהלך השנים קיבלתי את הזכות להרצות ולהדריך במגוון נושאים ומקומות שונים.
אחד הנושאים החשובים בהרצאותי הוא ירידה בשמיעה עם הגיל או בשמה המקצועי פרסביאקוזיס.
ירידה בשמיעה עם הגיל היא אחת הבעיות הנפוצות בקרב מבוגרים, שלישית אחרי יתר לחץ דם ודלקת פרקים. כ30% מהמבוגרים מעל גיל 50 סובלים מירידה בשמיעה, והשכיחות מוכפלת עם כל עשור. משמע כ50% מהמבוגרים מעל גיל 75 סובלים מירידה בשמיעה. יחד עם זאת מספר האנשים שפונים לעזרה הוא נמוך מאוד ולפי המחקרים מדובר על רק כ15-17% מתוך אלו עם ירידה בשמיעה. הסטטיסטיקה אפילו נמוכה יותר בקרב אלו הזקוקים לשתלי שבלול (כ6-8%). לאחוז קטן מאלו שכן מחפשים פיתרון, זה כבר מאוחר מידי (לרוב מגיעים כ10 שנים לאחר תחילתה של הירידה בשמיעה).
אני מרגישה את תחושת השליחות להעביר את הידע בנוגע לשמיעה ובמיוחד על ירידה בשמיעה עם הגיל ושיקום שמיעה בגיל המבוגר. רובנו מכירים לפחות אדם מבוגר אחד שיש לו ירידה בשמיעה עם הגיל ואינו מוכן להתייחס לכך ובטח שלא לפנות לשיקום.
ההרצאות פונות למבוגרים עם ירידה בשמיעה, לבני משפחותיהם, לאנשי מקצוע העובדים עם אנשים עם ירידה בשמיעה ואף לצעירים שיגיע גם יומם להזדקן ועליהם להיות בעלי כל הידע הנדרש בכדי למנוע ככל האפשר ולפנות לטיפול בעיתוי הנכון.
מעבר להשפעות השליליות המוכרות של ירידה בשמיעה על תקשורת, איכות חיים, תפקוד פיזי ומצב סוציואקונומי, ירידה בשמיעה מקושרת גם לירידה בתפקודים קוגניטיביים ודמנציה. כיום אין הנחיות ברורות או נהלים לגבי סינון וניטור ירידה בשמיעה עם הגיל באוכלוסייה הכללית ולכן הידע כה חשוב.
בהרצאות תקבלו את כל המידע לו אתם זקוקים כולל רקע מבוסס מחקרים, יחד עם כלים פרקטיים מהמקום בו המחקר והשטח נפגשים. כולל טיפים למניעת ירידה בשמיעה, הקשר בין שמיעה, קוגניציה ומחלות כגון דמנציה, אימוני שמיעה, אסטרטגיות לתקשורת יעילה יותר ועוד.
בנוסף, את ההרצאה “שמיעה בגיל המבוגר מאבחון ועד שיקום” ניתן לתאם גם בשפה הרוסית.
תקשורת ושפה בגיל הרך
בחופשת הלידה הבנתי שהורים רבים, מטפלים ומטפלות, סבים וסבתות מחפשים.ות מידע וכלים להתפתחות השפה, התקשורת והמשחק בשנים הראשונות.
בשלב ראשון יצרתי הרצאה וסדנה במיוחד לשנה הראשונה. לכל אותם האנשים שדואגים לקטנטנים בגיל הזה.
ההרצאות מתאימות גם לאנשים העובדים עם תינוקות בגיל הרך במגוון תפקידים, מנהלות פעוטונים ומשפחתונים, סייעות, מדריכי.ות התפתחות, שינה והנקה שרוצים.ות להרחיב את הידע בתחום השפה, התקשורת והמשחק לגיל הרך.
ניתן לתאם הרצאה גם לגילאים גדולים יותר בגיל הרך ועד גיל 3.
בסדנאות נדבר על התפתחות השפה, אבני דרך התפתחותיים, איך ניתן לקדם ולטפח את שפתם של התינוקות, חשיבות המשחק, טיפוח הקשבה וסקרנות שמיעתית, סימני אזהרה וטיפים נוספים על משחקים, ספרים, מסכים ועוד בהתאם לגילאים.